Намаляване на домашните за учениците няма да има, каза в Тази

...
Намаляване на домашните за учениците няма да има, каза в Тази
Коментари Харесай

Министърът на образованието: Намаляване на домашните за учениците няма да има

Намаляване на домашните за учениците няма да има, сподели в  " Тази заран " министърът на образованието по отношение на готвените промени за новата образователна година.

„ Никога няма да си разреша от позицията на министър на образованието да лимитирам методическата и педагогическата автономия на учителите “, сподели Цоков.

„ Става въпрос за избрани самостоятелни или екипни задания, които учениците да извършват след образователните часове. Учителите ще могат да дават и по-продължителни проучвателен задания, които да бъдат отработвани самостоятелно или екипно. Продуктите, свързани с тези на практика задания, могат да бъдат оценени от учителите и да бъде поставяна настояща оценка на всеки възпитаник самостоятелно “, изясни просветният министър.

" Основните промени, които успяхме да подготвим за новата образователна година, са ориентирани в няколко направления. Първо – свързани с графика на образователните часове и провеждането на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ", уточни още министър Цоков.

" Успяхме да предложим делене на изпитите за НВО след десети и седми клас и те да не са на една дата. Изместихме изпитите за седмокласниците една седмица по-късно. Това е в интерес и на учениците, и на учителите, тъй като по този метод учениците ще имат една седмица повече да се приготвят, а шефовете ще са по-спокойни при организирането на тези тежки изпити ", на мнение е министърът на образованието.

Със заповед на министъра на образованието ще има опция за установяване на втора дата за НВО за възпитаници, които са в болница, карантинирани или има гибел в фамилията.

„ Това до момента години наред не беше направено. Успяхме да намерим метод това да се случи през новата образователна година “, добави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР